HU | RO

fejlec tekerj

Megvan a negyedik Tekerj-es játszótere Kézdivásárhelynek!

A HKA által szervezett Tekerj egy jó célért! közösségi adománygyűjtés eredményeképpen pénteken, július 12-én 859 résztvevő közreműködésével több, mint 29 000 lej gyűlt össze. A körök bevezetése folyamatban van, csak ezután tudjuk egészen pontosan meghatározni az összeget.

Ezzel a negyedik köztéri befektetés valósul meg Kézdivásárhelyen, a 2014-ben avatott kültéri mozgáspark után sorban következtek a játszótér-avatások a Sportcsarnok melletti zöld övezetben, majd a Turóczi Mózes iskola udvarán. Ezenkívül még nagyon sok hasznos dolog valósult meg, a közösségi összefogás eredményeképpen: Imreh Kristóf gyógyulására gyűlt tekintélyes összeg, valamint kerékpártartók, bicikli pumpa és javító felszerelés, kutyafuttató, stb.

A gyűjtött összeg felhasználása a kézdiek igénye szerint történik: egy okospad kerül a város központjába, valamint a speciális óvodának lesz egy szép játszótere. A HKA végzi el a beszerzést, az eszközök vásárlását, az „üzembe helyezés” pedig az önkormányzat segítségével valósul meg.

A legsikeresebb gyűjtő Bakó Fazakas Bátor volt, aki 90 lejes támogatásával és 11 letekert körével összesen 145 lejt hozott az alapba. A legidősebb résztvevő a 83 éves Ferenc Gábor volt. A HKA méltányolta mindkét teljesítményt, a legsikeresebb gyűjtő egy 300 lej értékű ajándékcsomagban részesült, Fodor Pál sepsiszentgyörgyi nyug. mérnök felajánlásával, a legidősebb résztvevő pedig egy szép emléklapot kapott. Ezenkívül tombolatárgyakat sorsoltunk ki a hat és hét körön felül tekerők között, gyermek és felnőtt kategóriában.

Az idei akció pozitív tapasztalatai: nagyon sok gyermek vett részt az akcióban, sok család is, és a résztvevők arra törekedtek, hogy minél többet tekerjenek. Ezért jellemzők voltak a 14-17 körök is, de mindenképpen a zöme 4 körön felüli volt (17 km).

Adatok:

  • 859 résztvevő, 479 felnőtt és 377 gyermek
  • 53 egyéni, 806 céges résztvevő
  • 4 141 kör, 17 392 km
  • Gyűjtött pénz (nem végleges): 29 645 lej

hka logo© 2020 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 - Sepsiszentgyörgy, Templom utca 1A
www.hka.ro | Tel.: +40 267 351 959

facebook matterz

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio