HU | RO

fejlec tekerj

2014 június 6-án sikeresen lezajlott a Tekerj egy jó célért akció első kiadása Kézdivásárhelyen. Az akció célja egy kültéri mozgáspark létrehozása volt Kézdivásárhelyen, amelyet a HKA a kédivásárheyi polgármesteri hivatallal közösen valósít meg.

A kültéri mozgás park látványterve:

mozagaspark latvanyterv

114 személy tekert a mozgásparkért, köztük sepsiszentgyörgyiek és kovásznaiak is. A legfiatalabb résztvevő két éves, a legidősebb 84 éves volt (Gyenge András, aki az unokájáért két kört biciklizett, összesen 8.5 km-t).

Gyermekek is részt vettek, és kitartóan bicikliztek három órán keresztül. A tekerők lelkesedése óriási volt, igazi sportélményt jelentett számukra, és ehhez volt mérhető a teljesítmény is: összesen 2.000 km-t tekertek a három óra alatt. A biciklis akció a nagy létszám ellenére probléma nélkül, rendben zajlott, a körültekintő szervezés, a résztvevők komolyságának és a szabályok betartásának köszönhetően.

A biciklis akció eredményei:

Az akció végén a szervezők összesítették az eredményeket, ezek szerint:

  • 114 tekerő
  • 479 kör, azaz 2.012 km (egy kör = 4,2 km)
  • heten tekertek 10 körön felül
  • biciklizéssel gyűjtött pénz: 3.163 lej, amiből 1.590 lej benevezési díjak és 1.573 lej támogatások voltak.

A legsikeresebb tekerő: Czifra József volt 18 körrel; utána következnek 17-17 körrel: Kovács Tihamér és Balog Szilárd, mindannyian a Bike Forever csoport tagjai. A legsikeresebb tekerők jutalomban részesültek: az első helyezett 300 lejes díját a HKA biztosította, a második helyezettek tárgyi jutalomban részesültek a Senso kft. és Bauart kft. jóvoltából.

Köszönettel tartozunk a támogatóknak, cégeknek és civil szervezeteknek, akik mozgósítottak, csapattal beneveztek és ezzel segítették a mozgáspark megvalósulását. Ezek a következők: Senso kft., Orex kft., Nexxon kft., Profi Rádió, Kreakids studio, Bike Forever, Szín-ész Kuckó, Zöld Nap Egyesület, valamint a sepsiszentgyörgyi Athlos egyesület.

Ugyanakkor, anyagi támogatással hozzájárultak: Secuiana Rt., Euro Construct, Hobby GSM, Pizza Mimmela, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete süteményekkel kedveskedett a résztvevőknek, a Székelyvendéglő szendvicsekkel segítette az önkéntesek munkáját, a Bertis ásványvizet és csokikat biztosított a biciklizőknek.

A mozgásparkra továbbra is várjuk az adományokat, 3.000 lejnek kell összegyűlnie ahhoz, hogy ősszel felavathassuk a kültéri edzőparkot Kézdivásárhelyen. Cégek jelentkezését várjuk, a támogatói szerződés innen letölthető.


Támogatók:

kozossegi kartya programbertisglobal found

hka logo© 2020 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 - Sepsiszentgyörgy, Templom utca 1A
www.hka.ro | Tel.: +40 267 351 959

facebook matterz

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio